De zeventienjarige Sam Hooftman uit Overveen is sinds donderdag vermist. Hij is op de fiets bij vrienden thuis vertrokken uit Heemstede naar zijn huis in Overveen, alleen daar is hij nooit aangekomen. "We maken ons enorm zorgen", vertelt Saskia van Buuren, een goede vriendin van de familie.

Donderdagnacht rond 0.40 uur vertrok Sam vlak bij het station Heemstede-Aerdenhout naar zijn huis. Hij deed dit op een donkergrijze fiets van het merk Sensa. "Hij is vertrokken vanaf de Leidsevaartweg richting de Volvo-garage ", legt Saskia uit. Zijn vrienden hebben hem toen nog uitgezwaaid.

Inmiddels heeft de politie ook een burgernetmelding uitgestuurd. Hierin staat dat Sam ongeveer 1.70 meter lang is en geblondeerd krullend haar heeft. Hij droeg gisteravond een pufferjas van Dickies, een bruine trui met een witte H erop (merk Harlaut), een lichtblauwe spijkerbroek van Carhartt en zwarte Nikes.

Sam was woensdagavond op een feestje bij vrienden. "Volgens vrienden had hij wel wat gedronken." Langs de route waar Sam mogelijk heeft gefietst, heeft de politie gezocht."Ook bij het station is er gezocht naar zijn fiets."

Inmiddels is er een heel team opgezet om de vermiste tiener te vinden.