Coronazelftests zijn in veel winkels uitverkocht en zijn ook online lastig te krijgen, meldt koepelorganisatie Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) maandag. Eerder deze maand waren er ook al tekorten.

De woordvoerder vertelt dat de vraag naar tests erg groot is en nog steeds toeneemt. "Tot nu toe kunnen we het redelijk vullen, waarbij lokaal wel tekorten ontstaan in de winkels."

Dat kan bijvoorbeeld komen door een coronabrandhaard, waardoor meer mensen zich willen testen dan gebruikelijk en de winkelvoorraad daar snel opraakt. Die tekorten worden doorgaans binnen een paar dagen aangevuld.

Mensen die nog een zelftest willen kopen, hoeven zich echter geen zorgen te maken, zegt de organisatie. "De pijplijn is goed gevuld. Deze week worden de winkelvoorraden weer aangevuld", aldus een woordvoerder.

Eerder deze maand bleek na rondvraag van NU.nl ook al dat schappen met zelftests leegraakten door de grote vraag naar tests. Drogisterijen benadrukten ook toen dat de voorraad groot genoeg was, maar dat de schappen simpelweg niet snel genoeg gevuld konden worden.