Kleine ondernemers die schade hebben geleden door de rellen van vorige week in Rotterdam, krijgen van de gemeente Rotterdam in totaal 19.000 euro. Tientallen bedrijfjes kampten na de ongeregeldheden met schade.

Het gaat om een voorschot. Zo kunnen de ondernemers al beginnen met het repareren van hun panden en hoeven ze niet te wachten tot de verzekering uitkeert of de schade is verhaald op de daders.

"Met deze regeling helpen we kleinere ondernemers de schade zo snel mogelijk te herstellen. Ook zorgen we dat de Coolsingel richting de feestdagen weer helemaal spic en span is en winkelend publiek aantrekt", aldus wethouder Roos Vermeij (Economie). De eerste voorschotten worden vrijdagmiddag overgemaakt.

Tijdens de ongeregeldheden in het Rotterdamse centrum gooiden relschoppers onder meer met stoeptegels en zwaar vuurwerk. De politie heeft meerdere waarschuwingsschoten gelost. Vijf mensen raakten gewond toen ze werden geraakt door een kogel. Tot nu toe zijn bijna vijftig personen gearresteerd.

Bekijk helikopterbeelden van de rellen in Rotterdam
40
Bekijk helikopterbeelden van de rellen in Rotterdam